Pop Art paintings

De Neo Pop Art paintings van Nick Twaalfhoven; expressionistische Street-Art

Nick Twaalfhoven schildert zijn Neo Pop Art paintings naar eigen zeggen uit bittere noodzaak en het resultaat is dan ook rauw, kleurrijk en volledig aan de kijker om te interpreteren. In de schilderijen van Nick Twaalfhoven ziet u duidelijk dat de schilder zijn inspiratie haalt uit de popmuziek van de jaren ’60 en ’70. Hij heeft hierbij een duidelijke eigen stijl ontwikkelt die herinnert aan de Pop Art stroming, waar Roy Lichtenstein, Andy Warhol en Brainwash zo beroemd mee werden. Toch laat hij zich niet in een hokje plaatsen en verfraait hij zijn schilderijen naar eigen zeggen met een “portie energie” en “furieuze vreugde”. Hierdoor zijn de schilderijen van Nick Twaalfhoven vergeleken met die van zijn Pop Art collega’s veel beweeglijker, energieker en expressionistischer.

In opdracht van 3fm Giel Beelen

De schilderijen

Nick Twaalfhoven plaatst zijn werk zelf in drie verschillende categorieën, namelijk Neo Pop Art, Vintage Rock Art-en Stencil Pop Art. Zijn bekende schilderij van Picasso, “Colombo Pacis”, kan in de Stencil Pop Art categorie worden geplaatst waar andere grootheden zoals David Bowie, Jim Morrison, Elvis Presley en Herman Brood ook in terug te vinden zijn. Deze schilderijen kenmerken zich door zwart gestencilde afbeeldingen van de icoon in kwestie voorzien van rode graffiti-achtige letters en andere schriftelijke toevoegingen. De Neo Pop Art paintings zijn veel kleurrijker en combineren realistische en onmiskenbare afbeeldingen van iconen met decoraties die te vergelijken zijn met de kunstvormen die u terugziet in de punk-stroming, street art en in graffiti. De Vintage Rock’n Roll Art schilderijen zijn zachter en subtieler en vormen een waar eerbetoon aan bekende iconen in de muziekindustrie.

Nick Twaalfhoven en Douwe Bob

Het talent van Nick Twaalfhoven is ook aan de Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob niet voorbijgegaan. De Amsterdammer heeft zijn ‘Fool Bar’, een café in het centrum van Amsterdam, volledig laten voorzien van Nicks Rock’n Roll Artwork. Hier kunt u dus een drankje drinken en tegelijkertijd een aantal schilderijen van Nick Twaalfhoven bewonderen. De schilderijen zorgen voor een unieke ambiance in het café en zijn een voorbeeld van kunst met een duidelijke voorliefde voor muziek. Daarnaast is de clip van ‘Pass it on’ in het atelier van Nick opgenomen en heeft hij twee schilderijen van de zanger gemaakt; een schitterend voorbeeld van een samensmelting van de twee kunstdisciplines.

Bekijk de schilderijen zelf

Natuurlijk kunt u de Neo Pop Art schilderijen van Nick Twaalfhoven veel beter bezichtigen in zijn eigen galerij. Deze is gevestigd in Arnhem en alleen open op afspraak. Op donderdag, vrijdag en zaterdag stelt Nick zijn galerij beschikbaar voor bezoekers. Vergeet niet eerst een email te sturen, anders loopt u de kans voor een dichte deur te komen te staan.

Recente berichten